Pink Girl Notes

10 Χριστουγεννιάτικες ταινίες που βλέπω και ξαναβλέπω κάθε χρόνο

Dec. 19, 2015

Οι γιορτές έχουν να κάνουν με πάρτι, εξόδους, καινούρια φορέματα και λαμπερό μακιγιάζ , σωστά;

Τότε γιατί μερικές από τις πιο αγαπημένες μου στιγμές καταγράφηκαν την ώρα που φορούσα αγιοβασιλιάτικες πιτζάμες, έπινα ζεστά (κατά προτίμηση αυτό) και χάζευα μια τα λαμπάκια στο δέντρο και μια την τηλεόραση, όπου κατά κανόνα έπαιζε μια χριστουγεννιάτικη ταινία που είχα δει, ξαναδεί και λατρέψει;

Είναι μια δική μου παράδοση, μία μέρα των γιορτών είναι ολόκληρη αφιερωμένη σε μαραθώνιο χριστουγεννιάτικων ταινιών. Εξασφαλίζουμε προμήθειες σε μελομακάρονα και glüwein, χωνόμαστε στον καναπέ, πατάμε play. Κι αυτό είναι το top 10 playlist μου. 

 

The Shop Around The Corner, 1940
shop around the corner

H ταινία στην οποία βασίστηκε στο πολύ μεταγενέστερο “You’ve got mail”, παρακολουθεί δύο συναδέλφους να μισιούνται στη δουλειά, αλλά να ερωτεύονται μέσω αλληλογραφίας, αφήνοντας την αίσθηση πως η αγάπη θα σε βρει όσο κι αν προσπαθείς να της ξεφύγεις.

 

A Charlie Brown Christmas, 1965

a charlie brown christmas

Αν μισείτε τις γιορτές και όσους καταλαμβάνονται από το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα θα νιώσετε τον μικρούλη Charlie Brown σε αυτή την ταινία. Μέχρι κι εκείνος, όμως, βρίσκει τελικά το νόημα των γιορτών. Φροντίδα και αγάπη.

 

Bridget Jones’s Diary, 2001

bridget jones

Λατρέυω την Bridget Jones! Γιατί είναι ο τρελός, μη τέλειος, αξιαγάπητος εαυτός της.  Και κυρίως γιατί παίρνει το αγόρι! Το σωστό αγόρι.

 

The Holiday, 2006

the holiday

Άλλαξε τη ζωή σου κι όλα μπορεί να αλλάξουν. Αυτά τα κορίτσια, αντάλλαξαν σπίτια για τις γιορτές κι όλα στη ζωή τους ταρακουνήθηκαν. Προς το καλύτερο. Ο λόγος, βέβαια, που δεν βαριέμαι ποτέ να βλέπω αυτή την ταινία είναι ο Jude Law. Και αυτό το super cute χιονισμένο σπιτάκι στη μέση του πουθενά.

 

Meet me in St Louis, 1942

meet me in st louis

Η Carrie Bradshaw, μόνη της παραμονή Πρωτοχρονιάς μετά τον χωρισμό της από τον Mr.Big, παρακολουθούσε αυτές τις 4 αδελφές να παίρνουν μαθήματα στη ζωή και τον έρωτα. Και μάλλον κάτι έμαθε.

 

Mary Poppins, 1964

mary poppins

Μερικές φορές την βάζω και παίζει χωρίς να παρακολουθώ, μόνο και μόνο για να ακούω τα κλασικά πλέον τραγούδια ενώ κάνω δουλειές και να τραγουδάω από πάνω με δικούς μου στίχους!

 

Love Actually, 2003 

love actually

Αυτή είναι η πιο ρομαντική σκηνή των σύγχρονων κομεντί. Και η στιγμή που συμπάθησα την Keira Knightly επίσης. Η αγάπη είναι δύσκολη. Συμβαίνει, όμως, και πρέπει να κάνεις κάτι γι’ αυτό.

 

It’s A Wonderful Life, 1946

its a wonderful life

Κάποιοι λένε πως δεν είναι στ’ αλήθεια χριστουγεννιάτικη ταινία. Είναι μια ταινία, όμως, που δείχνει πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι στη ζωή μας που συχνά θεωρούμε δεδομένους και πώς κι εμείς αλλάζουμε τις δικές τους ζωές. Αυτό δεν είναι το νόημα των γιορτών; Να κοιτάξουμε γύρω μας και να νιώσουμε πόσο τυχεροί είμαστε για όσα -και κυρίως για όσους- έχουμε; 

 

The Apartment, 1960

the apartment

Για μένα, η πιο ρομαντική ταινία που γυρίστηκε ποτέ! Δεν είναι χαρωπή, αλλά τόσο αληθινή. Έχει πάρτι, κρασί, φλερτ και τη λύτρωση που έρχεται εκείνη τη στιγμή που αφήνεσαι στο συναίσθημα.

 

The Family Stone, 2005

the family stone

Να σας πω την αλήθεια, εγώ χαζεύω το εκπληκτικό uptown στυλ της SJP σε αυτή την ταινία. Ωστόσο και αυτά που συμβαίνουν όταν συναντάς για πρώτη φορά την οικογένεια του αγαπημένου σου γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι εξίσου απολαυστικά. 

Πάω να φτιάξω το κρασί!

 

À bientôt!

Something extra: Και μια ταινία που δεν έχω δει, ούτε είναι χριστουγεννιάτικη, αλλά θέλω να δω αυτές τις μέρες που προβάλλεται στους κινηματογράφους. Η αληθινή ιστορία μιας ατσάλινης γυναίκας, μιας γυναίκας που καταφέρνει ότι ονειρεύτηκε. Όχι μαγικά όπως γίνεται στις ταινίες, αλλά ακολουθώντας το δύσκολο μονοπάτι, δηλαδή πληρώνοντας το τίμημα. Μιας γυναίκας σαν αυτές που μου αρέσουν.