Pink Girl Notes

7+1 λόγοι που χαμογελάω την ώρα του personal training ;)

Jun. 15, 2016

Holmes Personal Trainer 1 copy

Με τον personal trainer Γιώργο Παντελάκη στο Holmes Place Athens

 

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ευτυχώς φέτος δεν είναι μια ακόμη χρονιά που τρέχω τελευταία στιγμή (και φυσικά δεν φτάνω) να μπω σε#beachready πρόγραμμα γυμναστικής. Αν με παρακολουθείτε εδώ και στα social media, θα έχετε καταλάβει πως τους τελευταίους μήνες έχει ξυπνήσει η  #fitnesslover μέσα μου (σε εσάς οφείλεται αυτό το θαύμα Holmes Place και στις ατελείωτες επιλογές και την υποστήριξη που παρέχετε στα μέλη σας, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩ!). Και μολονότι οι υποχρεώσεις δεν με αφήνουν να βρίσκομαι στο γυμναστήριο όσο συχνά θα ήθελα και να παρακολουθώ όλα τα σούπερ προγράμματα που έχω ανακαλύψει, έχω δει τεράστια διαφορά στο σώμα μου. Και το ακόμη καλύτερο είναι πως την έχουν παρατηρήσει και οι άλλοι :)

Τώρα, όμως, στην τελική ευθεία για τις καλοκαιρινές διακοπές, είπα να δώσω λίγο παραπάνω boost και αποφάσισα να κάνω κάποια sessions με personal trainer. Και να σας πω κάτι; Είναι ότι καλύτερο έχω κάνω φέτος για τον εαυτό μου! Γιατί;

> Δεν χάνω προπόνηση. Αν είσαι σαν εμένα και βάζεις τα πρέπει της καθημερινότητας πριν από τα θέλω, δεν θα είναι λίγες οι φορές που θυσιάζεις το γυμναστήριο για ένα επαγγελματικό ραντεβού. Όταν, όμως, έχεις ραντεβού στο γυμναστήριο θα πας! Και θα το ευχαριστηθείς. Και κάπως έτσι κατάφερα να χτυπαω την κάρτα μου τις 3 φορές την εβδομάδα

>Κάνω την σωστή προπόνηση. Το ότι έτρεχα κάθε φορά μισή ώρα στον διάδρομο, εξαντλούμουν και τίποτα δεν κατάφερνα από τα fitness goals μου, ποτέ δεν με είχε παραξενέψει. Μέχρι τώρα που ο personal trainer μου εξήγησε ότι πρέπει να επικεντρωθώ σε άλλου είδους ασκήσεις για την γράμμωση που θέλω να πετύχω. Και μου τις έδειξε. Αφήστε που έμαθα επιτέλους να κάνω σωστά squats! Τόσα χρόνια άκουγα για το πόσο εκπληκτική είναι αυτή η άσκηση για πόδια και γλουτούς και δεν καταλάβαινα γιατί τόσο hype. Πλέον το κατάλαβα :)

>Δεν βαριέμαι ποτέ. Γιατί κάθε φορά κάποια έκπληξη με περιμένει. Μια νέα άσκηση, περισσότερα κιλά, μια νέα πρόκληση, ένα νέο fitness craze. Πολύ σημαντικό για μια Τοξότη σαν εμένα.

>Έχω κάποιον να με ‘ανεβάζει’. Πάνω που ετοιμάζομαι να τα παρατήσω, ο trainer με ‘σπρώχνει’ με ενθαρρυντική φωνή να δώσω λίγο ακόμη. Να φτάσω τα όριά μου. Κι αυτό κάνει όλη τη διαφορά. Αν θες να δεις αποτελέσματα πρέπει να βγεις έξω από το comfort zone σου, έμαθα. Αν φεύγεις από το γυμναστήριο άνετος μάλλον δεν έκανες δουλειά…

> Γυμνάζομαι ολιστικά. Πρώτη φορά είδα όλο το σώμα μου να βελτιώνεται. Αν και πρώτο που ζήτησα ήταν να δουλέψουμε τα πόδια, ο personal trainer μου, φρόντισε έντεχνα εξαρχής ακόμη και στις ασκήσεις που επικεντρώνονταν στα πόδια να εμπλέκει και τον κορμό και τα χέρια. Με αποτέλεσμα να δω κι αυτά να μεταμορφώνονται και να αλλάζουν όλη την εικόνα του σώματος μου. Πλέον του ζητάω εγώ να τα δουλέυουμε λιγάκι κι αυτά τα σημεία!

> Μαθαίνω το σώμα μου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης ο personal trainer μού μιλάει συνέχεια δίνοντας μου συμβουλές και για το πώς θα εκτελέσω την κάθε άσκηση, αλλά και τι ακριβώς πετυχαίνω με αυτή, πώς και γιατί λειτουργεί, και γενικότερα συμβουλές για φυσική κατάσταση και ευεξία. Όλες αυτές οι πληροφορίες αισθάνομαι διαμορφώνουν σιγά σιγά την εικόνα και την αντίληψη που έχω για το σώμα μου, το τι είναι η καλή φυσική κατάσταση, ακόμη και τις επιλογές που κάνω κάθε μέρα, γνωρίζοντας πλέον πολύ καλύτερα και σεβόμενη τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα μου.

> Δεν χρησιμοποιώ πλέον τις αδυναμίες μου σαν δικαιολογία. Όπως την κήλη που ανακάλυψα πριν λίγα χρόνια στη μέση μου, και είχα ανακηρύξει σε Νο1 λόγο για να αποφεύγω τις περισσότερες ασκήσεις και το γυμναστήριο γενικότερα. Όταν, όμως, ο trainer ξέρει ποιο είναι το πρόβλημά σου, όχι μόνο προσαρμόζει τις ασκήσεις ώστε να μην κινδυνεύεις με τραυματισμούς αλλά φροντίζει να δυναμώσεις την πάσχουσα περιοχή. Στη δική μου περίπτωση με τους κατάλληλους κοιλιακούς και ραχιαίους.

 

Τον προφανή λόγο του να έχεις ένα personal trainer σαν τον Γιώργο δεν τον αναφέρω καν. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται!

 

À bientôt!

Something extra: Ίσως, βέβαια, ο καθοριστικός λόγος που αποφάσισα να βάλω στην fitness ρουτίνα μου και προπονήσεις με προσωπικό γυμναστή ήταν ότι είναι πολύ πιο οικονομικές απ’ ότι νόμιζα. Ειδικά όταν επιλέγεις 30λεπτες προπονήσεις, ακόμη και σε μικρά γκρουπάκια. Ρίξτε μια ματιά στις επιλογές για κάθε γούστο που προσφέρει το γυμναστήριό μου και ζητήστε -ακόμη κι αν δεν είστε μέλη- να κάνετε δοκιμαστικά μια προπόνηση εδώ.